Tot cautand anunturi pe net pentru vanzari de iPhone nu mica mi-a fost mirarea sa vad de cata dezinformare ai parte. Exista tot felul de vanzatori, care mai de care mai specializati, pentru care insiruirea de caracteristici este mai importanta decat starea produsului in sine. Doar, doar s-o gasi vreun fraier. Asta nu se intampla doar pentru modelul iPhone ci si pentru restul modelelor. Am sa enumar mai jos cateva dintre descrierile, standardizate deja, pentru produs:

1. SIGILAT
Dupa intelesul cuvantului trebuie sa te astepti sa gasesti un pahet nedesfacut, asa cum vine el de la fabrica. Surpriza, insa, cutia este desfacuta doar ca telefonul are tipla.

2. TIPLA
Se presupune ca daca telefonul are in contiunare tipla pe ecran este si nou, nu? Ei bine, nu! Cunosc persoane care si-au pastrat tipla pe ecran mult timp si telefonul arata ca nou. In plus de asta tiple de genul asta se pot pune foarte usor.

3. PUTIN FOLOSIT
Asta suna ca celebrul anunt pe care poti sa il pui la un magazin: “Revin in 5 minute”. Dar de cand ai plecat? Prin urmare la care scara a timpului se raporteaza acest “putin” la mea care sunt mai pretentios, sau a lui care e mai mincinos??

4. LIFE TIMER
Acest utilitar care se gaseste in majoritatea telefoanelor iti ofera un info despre cate minute ai vorbit decand ai inceput sa utilizezi telefonul. Ce nu stiu multi este ca acest contor de minute se poate reseta la optiunea utilizatorului, sau printr-o simpla upgradare de soft.

5. CARACTERISTICI TEHNICE
Ador anunturile de vanzare pentru produsele second-hand care in loc sa contina descrierile reale si eventualele probleme ale aparatului, iti insira caractersticile standard ale producatorului. De parca nu as putea sa gasesc aceste informatii chiar pe site-ul oficial la produsului.

6. POZELE
Acest punct se leaga cumva de cel precedent. Pai, mai nene, tu iti vinzi un produs folosit sau nu dar nu esti magazin specializat si tu imi pui poza oficiala a produsului. Macar din respect pentru timpul meu ar putea face niste poze actuale. Sau, mai rau, exista pozele reale dar sunt atat de mici incat nu iti poti da seama de calitatea aparatului. Si te trezesti ca pierzi timpul intalnindu-te cu vanzatorul si acolo constati ca mai bine mai puneai 2-3 mil. in plus si iti luai nou decat cazatura lui.

Dar cel mai mult si mai mult imi place faza cu aplicatiile de pe iPhone. Aceste aplicatii “oficiale” se gasesc pe net cu sutele. Trebuie sa ai putin interes si timp si le vei gasi. Exista, frate vanzatori care iti baga pe gat (in pretul) produsului aceste aplicatii… «in valoare de 300 lei». Cam cu cata prostie trebuie sa fii dotat, sa pui botul la asa o cacealma. Probabil ca cu multa si probabil ca sunt multi…

Asa ca ochii in patru sa nu ramaneti cu buza umflata!

picture-11

Advertisements