P1010612

Asa cum v-am promis revin cu un review Albena august 2009.
Traseul:
DUS
Bucuresti-Giurgiu-Varna-Albena – aproximativ 350 km/4-5 ore. Taxa de pod Giurgiu: 6 euro si Rovigneta bulgareasca (7zile): 5 euro
Drumul este foarte bun cu exceptia unei portiuni din autostrada catre Varna care este praf. Nu am avut incidente neplacute asta poate si pentru ca am incercat sa mentin cat de cat viteza legala.

INTORS
Albena-Balchik-Dobrich-Silistra-Calarasi-Bucuresti.
Am optat sa ne intoarcem pe la Calarasi pentru fi-miu ca sa vada cum e cu BAC-ul. Traseul este mai scurt (aprox. 280 km). Durata este influentata de coada de la BAC. Noi am stat 1 ora plus traversarea 20 min. Prin urmare am pierdut o ora jumate cu BAC-ul. Drumul este rezonabil, mai mult prin comunele bulgaresti. Exista si portiuni cu asfalt prost. E recomandabil sa aveti GPS pentru varianta asta. Iti cam prinzi urechile pe la Dobrich.

ALBENA:

Cursul oficial bancar: 1 euro= 1,95 leva
Cursul local (hotel+banca)= 1,81-1,85 leva
Gasiti si comercianti care accepta plata in euro cu un curs mai bun decat cel local (1,90/2,00 leva)
Benzina: aproximativ 2 leva/l fara plumb 95

La intrarea in Albena trebuie sa luati un tichet de parcare. Daca aveti bilet la hotel prezentati tichetul de parcare la receptie si, contra sumei de 5 leva (pe care oricum va trebui s-o platiti), vi se va da o alta cartela cu care veti putea intra si iesi de voie in Albena. Atentie! La finalul sejurului inapoiati cartela la receptie si vi se va da inapoi primul tichet de acces pentru a putea iesi din statiune definitiv. Nu mai trebuie sa platiti alte taxe!

Locatia este perfecta pentru o vacanta de familie. Copiii au locuri de joaca si amuzamente gen balci peste tot, toate piscinele hotelurilor au zone speciale pentru copii. Plaja este maaare, cu nisip fin si fara scoici. Si… poate cel mai important lucru, NU SUNT ALGE!!! Intrarea in apa este lina, cu nisip pe fund peste tot.
Costuri:
sezlong-6 leva
umbrela-6 leva
salteaua de la sezlong – 2 sau 3 leva

Costuri divertisment pe apa:
Parasaillling – 80 leva 2 persoane
SkiJet – 40 leva/pers/10min.
Plimbare cu barcuta piratilor 30 min – 8 leva/pers

Simtiti-va liberi sa vorbiti romaneste. Toti comerciantii o rup pe romaneste, la hotel exista anunturi si avertismente in romana. In 90% din cazuri exista anunturi bilingve (bulgara-romana) de la benzinarii pana la magazine.
Seara exista o zona comerciala cu chioscuri de unde va puteti procura suveniruri.
Alte distractii:
-plimbare cu bicicleta cu 2 sau 4 locuri – 24 leva/1h
-plimbare cu mini-car-ul – 2,5 leva adulti/1 leva copii
-plimbare cu trasura 40 leva 1/2h

Internet WiFi la hotel – 7 leva/1h (se procura o cartela cu un username si parola)

Plimbari:

nisipuri

Nisipurile de Aur. Statiune luxoasa si aglomerata. Este potrivita pentru cei fara plozi si obligatii 😉 Atentie insa unde va parcati masina. O ridica instantaneu. Va puteti da cu roata mare din centrul statiunii (5 leva/persoana)

balcik

Balcik. Vechiul oras la Marea Neagra ce odata a apartinut Romaniei. Aici puteti vizita Gradina Botanica si Resedinta de Vara a Reginei Maria (10 leva/pers). Aici nu am stat prea mult pentru ca fi-miu nu a fost prea incantat de excursie si am fost nevoiti sa ne intoarcem.

kali

Kaliakra. La 50 km de Albena. Este un tarm abrupt cunoscut si sub denumirea de Cap Kalikara. Aici peisajul este spectaculos. Printre stancile care se pierd taios in mare se pot vedea ruinele unor manastiri vechi.

Advertisements