Am dat pe net de un comentariu referitor la iGO 2009 care facea referire la viteza si performantele mai bune ale aplicatiei daca se renunta la anumite fisiere care nu ne sunt utile. Asta pe langa harti.
Iti las mai jos un mic tutorial pentru a face iGO mai rapid. Este pentru Mac 😦 dar sunt convins ca se face la fel si pe Win.
Mai intai trebuie sa descarci aplicatia in format .ipa. Apoi:

Pasul 1:
Schimba extensia din .ipa in .rar. Deschide fisierul cu Stuffit Archive Manager. Ca in poza de mai jos. Pentru Win il deschizi WinRAR.
Picture 1

Pasul 2:
Dupa ce s-a deschis trage fisierul iGO_Myway.app pe desktop. Cu click dreapta (sau ctrl+click de mouse pentru cei care nu au pe mac mouse cu 2 butoane) opteaza pentru “Show Package Contents”
Picture 2

Pasul 3:
Intra in directorul “content” unde se afla si hartile localizate. Sterge tot ce nu ai nevoie din folderele: building, lang, map, poi, voice.
Atentie insa sa pastrezi o corespondenta intre fisiere in fiecare folder. Exemplu: Romania.3dl (building) / Lang_Romanian.gro (lang) / Romania.fbl (Map) / Romania.poi (poi) / Voice_Rom-f1.zip (voice) .
Se recomanda pastrarea fisierului “Basemap.fbl” pentru o functionare corespunzatoare a aplicatiei.
In captura de mai jos se vede ce a mai ramas din iGO pe telefonul meu. Eu am pastrat Spania pentru ca voi pleca in vacanta acolo si imi va fi necesar.
Picture 3

Pasul 4:
Dupa ce ai sters tot ceea ce consideri ca nu ai nevoie copiaza fisierul
iGO_Myway.app
inapoi in arhiva cu “replace”.
Schimba la loc extensia aplicatiei din .rar in .ipa si  adu-o iTunes. Sync si gata! Deja iGo se incarca mai repede si mananca mai putina memorie. NU SI BATERIE!!! 😦

Advertisements