Nu cred ca sunt singurul care s-a intalnit cu  aceasta eroare in Cydia. Daca ai facut greseala sa introduci gresit adresa unei surse, Cydia iti va spune “Bad Url” dar nici nu iti va salva undeva adresa respectiva pentru ca sa o poti sterge. Sursa ramane agatata undeva in Cydia si vei primi “Bad Url”  de fiecare data cand vei vrea sa adaugi sau sa stergi alte surse in viitor.

Am tot cautat pe net o solutie viabila si am gasit doar una temporara intr-o prima faza care functiona pana la restartarea telefonului:
Pasul 1.
SSH in  private/etc/apt/sources.list.d/cydia.list
Pasul 2.
Fa un backup la fisierul cydia.list apoi trage-l pe desktop si deschide-l cu un editor de text.
Pasul 3.
Aici vei gasi niste adrese de surse in acest format:

deb http://repo.sleepers.net/cydia/ ./
deb http://repo666.ultrasnow.com/ ./

Adresa care imi dadea eroare este cea de la ultrasnow care este scrisa gresit (cu “o” in loc de “zero”). Selecteaza tot randul ce contine adresa care iti da batai de cap si da-i delete.

Pasul 4.
Salveaza fisierul si pune-l la loc in locatia de mai sus in telefon peste cel vechi.
Acum venea problema. Scapasem de eroare dar dupa reboot mesajul reaparea. Azi m-am incapatanat sa scotocesc prin SSH in tot telefonul, toate fisierele care au legatura cu Cydia, in speranta sa gasesc altceva care sa contina sursa cu eroare.
EVRIKA! Am gasit.
Uite ce trebuie sa faci. SSH in telefon din nou.
Pasul 1: Mergi in private/var/lib/cydia/metadata.plist
Pasul 2: Fa un backup la fisierul metadata.plist si copiaza-l pe desktop
Pasul 3: Deschide fisierul cu un editor de text si cu functia “find” sau “search” gaseste sursa care da eroare.
Pasul 4: Fisierul ar trebui sa arate cam asa dupa ce ai gasit sursa:

#deb:http://cydia.iclarified.com/:./_deb:http://apt.ripdev.com/:./_$deb:http://repo666.ultrasnow.com/:./_,deb:http://www.mcleaner.com/iphone/cydia/:./_$deb:http://repo666.ultrasn0w.com/:./ _(deb:http://bitesms.com/cydia/beta4.3/:./_#deb:http://david.ashman.com/apt/:./_0deb:http://xSellize.com/cydia/:./_!deb:http://i.jasoncalhoun.com/:./_deb:http://cydia.hackulo.us/:./Ó-p-q-r-s-t-uSURITType\Distribution_http://cydia.iclarified.com/SdebR./Ó-p-q-r-w-t-u_http://apt.ripdev.com/Ó-p-q-r-y-t-u_http://repo666.ultrasnow.com/Ó-p-q-r-{-t-u_%http://www.mcleaner.com/iphone/cydia/Ó-p-q-r-}-t-u_http://repo666.ultrasn0w.com/Ó-p-q-r--t-u_!http://bitesms.com/cydia/beta4.3/Ó-p-q-r--t-u_http://david.ashman.com/apt/

Pasul5: Urmareste secventa de text in care este introdusa sursa si sterge-o in asa fel incat sa pastrezi sirul surselor din text asa cum arata ele acolo.
Pasul 6: Foloseste functia search again in tot fisierul si sterge sursa de fiecare data cand o gasesti respectand secventele din acel loc. Ca in exemplu de mai sus.
Pasul 7: Save si copiaza fisierul modificat peste cel vechi.
Atentie! Procesul nu este complicat dar necesita atentie si, mai ales, fa un backup la fisierele la care umbli. Daca ceva merge prost sa le poti inlocui!
Succes
Advertisements