Dupa cum am scris mai jos mi-am petrecut o vacanta adevarata in Tenerife. Pentru ca totul sa fie OK am ales sa iau cu mine in iPhone, iGO si TomTom. Dupa cate auzisem TomTom este foarte bun pentru occident.
Am ajuns acolo, am data drumul la TomTom. A gasit semnal destul de repede, mi-am setat destinatia si am plecat. Pe parcurs am constatat ca hartile nu prea mai coincideau pe alocuri. Baietii refacusera autostrazile, exit-urile. Nu pe toate dar indeajuns sa ratez o iesire care avea la fata locului o alta configuratie.

Imbecilitatea cea mai mare de la TomTom acum vine. Va reproduc ce mesaje imi dadea cand intram in sens giratoriu:

1. “Intrati in sensul giratoriu si parasiti-l IN STANGA la a 3 iesire” WTF!!! Circulam pe dreapta, deci cum sa il parasesc in staga!!!

2. “Parasiti sensul giratoriu la a 3-a iesire!”. Toate bune aici. Doar ca pentru TomTom era considerata iesire si contrasensul. Astfel incat daca intalneai o iesire din sensul giatoriu cu un drum cu sensurile despartite de un squar cu verdeata, saracu’ TomTom numara contrasensul ca iesire. WTF!!! Am ratat o iesire sau doua din cauza asta.

Am zis sa incerc si iGo. Mai praf la capitolul strazi. Si in plus de asta manaca memorie ca dracu. Ajungeam cu iGo la 12MB in timp ce cu TomTom stateam pe la 25 sau chiar 32 MB!

Si apoi surpriza. A doua zi nu am mai putut sa prind semnal GPS. Nici cu iGo nici cu TomTom. L-am lasat asa sa vad cat dureaza. In 45 min nu reusise sa se conecteze. Am resetat “Location warnings”/ “Network settings”.  Nimic!!! Incepusem sa ma enervez.
M-am gandit ca o fi de la faptul cu nu am roaming (dar functia de tel. era pornita) si am luat o cartela a Laurei. Tot nimic. Intr-un final a reusit sa prinda. Si nu l-am mai inchis pana nu mi-am facut treaba cu el.
Va dati seama cat de imbecil trebuie sa fie sa nu mai inchizi gsp-ul de frica ca nu mai prinzi semnal?

Mai tarziu am observat ca prind mai usor semnal cu iGO. Il deschideam pe el primul, asteptam sa prinda semnal si il inchideam repede ca sa pot utiliza TomTom. WTF!!!

Prin urmare, voi cauta sa imi cumpar un GPS dedicat ca sa nu ma mai enervez cu KKT de iPhone…

Advertisements