Yap, minunea s-a intamplat. Noul Magic Mouse este la mine pe birou. Am sa va scriu primele impresii, la cald, despre design, ergonomie si consideratii generale. Veti avea mai jos si un foto unboxing.

Primul contact cu Magic Mouse nu este unul prietenos. Ambalajul exterior este o cutie de carton maro ordinara. Parca este un colet postal. Dupa ce deshizi cutia, mouse-ul se afla intre doua bucati mari de burete. Apoi dai de ambalajul propriu zis. Designul Apple incepe sa prinda contur. Cutia este din plastic transparent si are forma mouse-ului. Odata eliberata de unul dintre cele doua autocolante cutia se desface in doua si…. iata-l! Magic Mouse!

Finisajul este impecabil ca la toate produsele Apple. Este monobloc si are o singura suprafata pentru click. Fata este de un alb translucent cu bine cunoscuta sigla Apple. Spatele este argintiu cu doua benzi negre longitudinale care servesc pe post de tren de navigare pe masa.

Sincer sa fiu imi este cam greu sa ma obisnuiesc cu el. Suprafata unde se tin degetele este perfect lucioasa, astfel ca daca ai mainile umede, degetele nu mai aluneca bine. Designul iti ia ochii dar nu mi se pare ergonomic, mai ales pentru ca este foarte plat si nu iti mai umple podul palmei asa cum o face orice mouse obisnuit. Alunecarea pe birou este buna dar va sfatuiesc sa nu ii puneti nimic dedesubt. Eu am un pad ultra-slim pentru mousi laser si nu aluneca atat de cursiv.

In rest, functioneaza ca in reclama. Mac Mini-ul l-a detectat din prima pe BlueTooth si ai setari prin care poti sa ajustezi detalii despre functionalitate: butoane, scroll etc. Cel mai interesant este scroll-ul care se face “mangaind” mouse-ul cu degetul. Si inca o chestie foarte utile este navigare prin paginile de web vizitate prin plimbarea a doua degete spre stanga sau spre dreapta!
Cu toate ca pretul este piperat (330 lei), recomand sa ii scrieti lui Mos Craciun. Simti cum tii viitorul in mana 😉

m1

Cutia ambalajului exterior este din carton ordinar

m2

Mouse-ul sta intre doua bucati de burete

m3

Ambalajul mouse-ului mai arata a Apple

m4

Ultimul suport pe care sta Magic Mouse.

m5

In toata splendoarea

m6

Cu burta in sus: swicth-ul On/Off si senzorul optic si trapa pentru baterie

m7

Design aerodinamic!

 

Advertisements