Ieri Apple a scos versiunea BETA 2 a deja celebrului OS 4.0. Am facut update cu speranta ca vor fi rezolvate o serie de bug-uri deranjante din versiunea precedenta. SURPRIZA! A venit cu mai multe bug-uri, care mai de care mai stupide.

Din pacate acest review va fi doar din vorbe pentru ca in noul Beta 2 NU merge sa faci screeshot si nici camera nu functioneaza (trebuie sa ma credeti pe cuvant ;). Prin urmare ma voi rezuma sa fac o lista cu bug-uri. Deja imbunatatirile sunt la nivel de joaca pentru copii (animatii schimbate la multitasking… WTF)

1. Pe Vodafone, 3G-ul nu mai functioneaza decat daca activezi butonul de DATA ROAMING. In versiunea anterioara nu era cazul.
2. Nu mai merge functia de screenshot. Intr-o prima faza ai impresia ca merge dar nu iti salveaza nimic pentru ca, mai apoi sa nu mai functioneze combinatia pt. screenshot deloc
3. Nu functioneaza camera foto. Prima data se deschide aplicatia, iti da senzatia ca face poza dar ingheata. Iar mai apoi nu mai functioneaza camera deloc!
4. Localizarea. Daca vreau sa imi schimb formatul regiunii din Settings ma arunca din setari. Nu pot sa schimb formatul din United States in altceva. Parca ar fi Default
5. Nu merge accesarea AppStore din telefon. Iti cere conexiune la WiFi chiar daca esti conectat deja.
6. Wallpaper. Setarea acum se face cu o interfata diferita. Ai ca preview si Lockscreen-ul si Homescreen-ul. Procedura de setare a wallpaper-ului e aceeasi numai ca acum fundalul ti se pozitioneaza “by default” sub banda neagra cu ceasul si data. La fel va ramane si pentru Homescreen. Trebuie ridicat cu degetul pana ajunge cu totul in partea de sus si de abia dupa aceea apasati “Set”
7. Noua “grafica” de schimbare a aplicatiilor merge random. Nu am inteles cand trebuie sa apara efectul de rotatie a aplicatiilor pentru ca o data e, la alta aplicatie nu mai e.
8. In continuare iTunes nu recunoaste “Folders”. E de ajuns sa pui o aplicatie noua in telefon si toate aplicatiile din foldere iti sunt aruncate afara din foldere. FUK!

Deocamdata cam astea ar fi. Bug-uri serioase la functiile de baza ale telefonului. Ramane un mister pentru mine cu de poti sa dai peste cap in halul asta un OS in conditiile in care versiunile precendete erau stabile. Si, mai mult decat atat, cum de Apple poate sa dea drumul la versiuni beta atat de catastrofale.

Revin cu update-uri pe masura ce descopar lucruri noi.

Advertisements