Mult asteptatul joc al celor de la Epic s-a lansat in sfarsit ieri in AppStore. Aplicatia este universala deci merge atat pe iPhone cat si pe iPad. Curiozitatea m-a indemnat sa il cumpar. Am irosit 5,99$! Jocul se incadreaza perfect in sablonul american unde ambalajul vinde. Jocul are o grafica impecabila iar daca il joci pe iPhone 4 poti vedea adevarata forta a Retina Display. Dar dincolo de asta game play-ul este banal. Esti un luptator care se bate cu tot felul de ogri, monstri si alti mutanti iar pe masura ce avansezi, colectezi armuri, bani si alte “intaritoare”.

Problema este ca esti limitat in a explora mediul din jur, luptele devin agasant de plictisitoare si faptul ca nu poti sa il bati pe “tata-lor” din prima si ca te intoarce mereu in aceleasi locuri sunt niste elemente teribil de enervante. Decorul este acelasi, imprejurimile unui castel si interiorul acestuia.

Este genul de joc care nu te cheama sa il mai descoperi a doua oara! De fapt nu ai ce sa mai descoperi pentru ca asta o faci in primele 15-20 de minute de jucat!

Si uite asa Epic va face milioane de dolari dintr-un joc care nu are decat un ambalaj frumos. As fi preferat sa nu se rupa in atatea figuri la capitolul grafica si sa ne dea mai mult decat o banala scena de lupta medievala. Dar poate cer eu prea mult!

Ah, era sa uit. Cu toate ca jocul a fost special creat pentru iPhone 4, exista momente cand aplicatia pare o pastila prea greu de inghitit chiar si pentru renumitul procesor A4. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca telefonul se incinge in draci!

Advertisements