Cu toate ca Romania nu este tocmai tara in care sa vorbim de corectitudine sau de persoane care prefera sa cumpere soft original, anul 2010 a fost pentru Dante’s Blog unul bun in sensul in care am reusit sa conving multe persoane ca trebuie sa cumpere soft original si de calitate.

Cumparand software original nu numai ca ii ajutam pe developerii de aplicatii sa se dezvolte, dar ne usuram si noi viata pentru ca o data cumparata aplicatia respectiva beneficiem de update-uri free si nu mai trebuie sa rascolim netul dupa ultimele versiune. Ca sa nu mai vorbesc de stabilitatea aplicatiilor.

Nu am reusit sa inteleg niciodata persoanele care refuza sa cumpere o aplicatie originala pentru ca nu are salariul pe care il au cei USA, sa care nu cumpara pentru ca de aia s-a inventat crack-ul. Explicatii cel putin puerile si lipsite de un elementar bun simt.

Exista diverse variante prin care sa urmaresti evolutia preturilor la aplicatii. Exista chiar o utilitara care face asta pe iPhone/iPad. Se numeste AppShopper. Iti poti introduce aplicatiile dorite in wish list si te atentioneaza cand pretul se modifica. De asemenea mai exista canalele de socializare (Twitter, Facebook) unde, daca urmaresti pe cine trebuie, gasesti coduri promotionale.

Nu spune nimeni sa arunci cu banii in stanga si in dreapta dar o aplicatie de 0.99$ nu e un capat de tara. Stii cat inseamna 0.99$ pentru un developer? O nimica toata. Pentru ca din acesti 0.99$ un dev trebuie sa cotizeze si la Apple.

Dar cat inseamna pentru tine? In jur de 3 lei pe care cu siguranta preferi sa ii bagi intr-un hamburger la McDonald’s sau intr-o Cola la o terasa. La aceeasi terasa unde stai cu iPhone-ul pe masa ca sa te vada baietii si sa le explici cum ai telefonul plin de aplicatii piratate. Cool!

Asa cum se face mai nou 🙂 voi publica niste cifre cu privire la impactul sloganului “Nu pirata!” regasit in cumparare de gift carduri.

In 2010:
1. S-au cumparat peste 80 de coduri de diverse valori.
2. Valoarea cea mai solicitata: 50$
3. Valoarea cardurilor tranzactionate: peste 3.500$
4. Cele mai dese comenzi: Februarie si Decembrie

Asta in conditiile in care blog-ul meu nu este intr-o goana de promovare iar facilitatea asta s-a raspandit din gura in gura si pe baza increderii si a recomandarilor clientilor multimiti.

Viziteaza in continuare Dante’s Blog la sectiunea Gift Carduri pentru ca va fi si pe viitor cea mai importanta sursa de gift carduri de la noi!

Advertisements