Cu toti am asistat de cateva zile incoace la asa-zisul protest la clientilor la benzinarii. Acolo, un grup organizat bloca o statie de benzina platind cu monede sau tragand de timp sub diferite forme.
Ei bine, saptamana viitoare, pe 17,18 si 19 ianuarie s-a anuntat un protest de mare amploare mediatizat intens pe toate canalele de socializare, un protest care s-ar exprima prin ne-alimentare cu benzina pe tot parcursul acestor zile.
Am sa va dau 3 motive pentru care actiunea va fi un fiasco:
1. Este de notorietate lipsa spiritului de solidaritate la romani.
2. Chiar daca suntem toti afectati de pretul in continua crestere al benzinei multi se vor rezuma la a sustine doar din gura acest protest doar asa ca sa se afiseze solidari.
3. Si cel mai important! Exista o regula elementara in economie: cerere si oferta! De cele mai multe ori cand un produs se scumpeste el isi pierde din interes si devine ne-vandabil. Benzina este un produs care se scumpeste mereu la noi dar benzinariile continua sa fie pline tot timpul. Ce sa insemne asta? Inseamna ca pretul este in continuare suportabil si eu sunt convins ca mai este loc de scumpire si in viitor fara ca vanzarile companiilor de petrol sa fie afectate in vreun fel!

Vorbim dupa ce se incheie protestul si veti vedea ca pe perioada lui benzinariile vor avea la fel de multi clienti!

Advertisements