Chiar sunt necesare atatea milioane de aplicatii si jocuri in AppStore? Pot utiliza un iPhone 4 fara nicio aplicatie instalata din AppStore astfel incat sa nu imi lipseasca nimic din ceea ce utilizam inainte? (Nu includ aici jocurile pe care oricum le trec la categoria mofturi)

Iata 2 intrebari la care voi incerca sa gasesc un raspuns in testul pe care il explic mai jos!

Va mai aduceti aminte de experimentul facut de mine acum 2 ani (27 iulie 2009): “Bateria iPhone 3G in test”? Ei bine sunt gata sa dau drumul unui nou experiment. Acesta se va desfasura pe perioada a 30 zile timp si va avea urmatoarele reguli:

Experimentul incepe pe 24 ianuarie si se incheie pe 22 februarie

1. Nu voi folosi nicio aplicatie din AppStore
2. Am voie sa folosesc orice Web Based Apps sau Bookmark-uri la site-urile cu versiune mobila optimizata pentru iPhone.
3. Am voie sa instalez muzica din libraria iTunes pentru iPod.
4. Voi folosi sincronizarile de bookmark-uri si note cu iTunes si voi seta contul de mobileMe pentru sincronizarile de contacte, calendar si email.

Pe tot parcursul experimentului voi posta aici update-uri despre problemele sau necesitatile ivite pe parcurs.
De asemenea maine voi uploada capturi dupa SpringBoard-ul meu dupa Restore ca sa nu fiu banuit de trisare 😉

UPDATE 1:
Am inceput testul. Restore to factory settings. Si primele capturi!

UPDATE 2:
A trecut prima zi din experiment si deja m-am lovit de 2 lipsuri. Primul ar fi ineficienta Multitasking-ului. Pentru ca, in afara de aplicatiile by default al Apple, celelalte “aplicatii” se bazeaza exclusiv pe Safari deci nu mai apar in bara de multitask. Singura varianta care imi ramane este sa folosesc Tab-urile din Safari ca sa navighez intre Twitter, Facebook, Messenger etc.
De cel de al doilea inconvenient m-am lovit astazi la banca. Obisnuiam sa folosesc o aplicatie in care sa imi stochez toate informatiile despre parole, conturi si alte date personale. Azi nu am avut acces la ele. As putea sa imi scriu o lista si sa mi-o transfer in Notes desi mi se pare cam peste mana si in plus de asta nu mai am siguranta ca informatiile sunt protejate printr-o parola. Deci prima aplicatie care imi lipseste este:

UPDATE 3:
Au trecut 4 zile. Am constatat ca pentru a merge pe varianta asta cu web apps trebuie neparat sa fii conectat la internet (wifi sau 3G) pentru ca aplicatiile nu mai sunt rezidente in telefon ci pe web. Deci trafic marit.
Alta constatare este ca bateria ma tine mai bine. Poate pentru ca folosesc Push notifications doar pentru mail si iar cu jocurile nu m-am intrebuintata. Acum incarc telefonul o data la 2 zile.
Alte aplicatii carora le simt lipsa:
Zumocast, AirPlay, WordPress, Shazam, Appshopper

Advertisements